Kb. mindenkinek lehet fogalma arról, hogy mi is az az Apple TV. Ez ugye egy médialejátszó, aminek segítségével tévére ki tudjuk vetíteni az iPad, az iPhone vagy a Mac tartalmát, illetve már a 4. generációval hozzáférhetünk az AppStore-hoz és mindenfélét le tudunk rá tölteni, belső tárhelyének köszönhetően multimédiás tartalmakat és játékokat tudunk rárakni.

OTT TV vs Apple TV
OTT TV vs Apple TV

A droidos megoldás

No valami hasonlót képvisel az a termék, amit a TomTop.com-tól kaptunk kipróbálásra, ez az OTT TV Box (HD18Q). Hasonló megoldás, viszont Android 4.4 KitKat alapon. Ami előnyként szolgál ennél a TV Box-nál, hogy itt bármilyen külső adathordozót rácsatlakoztathatunk normál USB-n keresztül és máris lejátszhatjuk azt, ami rajta van, nincs problémázás az iTunes-szal, nem kell megvásárolni, ebből a szempontból jobb ez a droidos modell.

OTTTV3
A csomag tartalma

A felülete már annyira nem „prémium”, látszik, hogy egy egyszerű Android 4.4 van rajta egy saját launcherrel, amin nincs magyar nyelv, viszont elég beszédes. Akinek esetleg nem tetszene, hogy nincs magyar nyelv benne, az át tud váltani az alapértelmezett launcherre, ott viszont már van és sokkal jobban hasonlít a 4.4-es Android-ra.

OTTTV5 OTTTV7

Mi kipróbáltuk ezt a kütyüt, kb 6-7.000 Ft-ba kerül, igaz, hogy kínai raktárról, viszont szerintünk az árát megéri. Ha van egy TV-tek, amin jó lenne filmeket nézni, akkor nem kell rákötni a gépet, elég rárakni mondjuk a telóra és onnan Miracast segítségével rá tudjátok rakni vagy egyszerűen pendriveot beletoltok és máris lejátszható minden tartalom. Természetesen itt is van PlayÁruház, így bármi letölthető rá, viszont mivel nincs nagy hardveres támogatottsága, ezért ezt a modellt inkább csak médialejátszásra és internetezésre javasolnám, játékra annyira nem, persze az apróbb appok elfutnak.

Ha megtetszett nektek a termék, akkor látogassatok el a TomTop.com oldalára, vagy kattintsatok IDE és egyből a terméklapra juthattok.

Specifikációk

Modell HD18Q
Rendszer Android 4.4 KitKat
CPU Amlogic S805 Quad-Core 1.5GHz (Cortex-A5)
GPU Quad-Core Mali-450 GPU
RAM 1 GB DDR3
Belső tárhely 8 GB
WiFi szabványok IEEE 802.11 b/g/n
LAN RJ45 10/100 Mbps
HD videó output H.265 / H.264 / 1080P MPEG1/2/4 / RealVideo8/9/10 / AVC/VC-1 / RM / RMVB / Xvid/DivX3/4/5/6
Támogatott hangformátumok MP3 / WMA / AAC / WAV / OGG / AC-3 / APE / FLAC
Támogatott képformátumok JPEG / BMP / GIF / PNG / TIF
Portok 4 * USB 2.0, 1 * SD/MMC foglalat, 1 * HDMI 1.4, 1 * AV port, 1 * RJ45, 1 * SPDIF, 1 * DC port
Perifériák Támogat vezetékes egereket és billentyűzeteket, illetve 2.4 GHz-en működő vezetéknélküli perifériákat
Méretek 11.5 * 11.5 * 2.5 cm
Súly 250g
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Amlogic S805??? Csak 3 éves chip 905 vagy az újabb 912est kellett volna tesztelni…
    Gearbesten 20$ körül volt a 905X, dobozka…

Comments are closed.