VPN támogatást kap az Apple TV, a tvOS 17-es frissítéssel válnak elérhetővé a VPN kapcsolatok az eszközön.

Az iOS, iPadOS és a macOS eddig is támogatta a VPN szolgáltatásokat, de a tvOS eddig valamiért kimaradt. Most viszont felzárkózik a rendszer, így a későbbiekben lehetővé válik, hogy (saját felelősségre) olyan tartalmakat is nézzünk, amelyek nem érhetőek el nálunk, de akár a Netflix jelszómegosztással kapcsolatos fellépése ellen is kereshető ezáltal kiskapu.

VPN támogatást kap az Apple TV - képen egy Apple TV

A tvOS 17 egyébként Dolby Vision 8.1 támogatást, és egy olyan funkciót is hozott, amely elválasztja a párbeszédet a háttérzajtól, és azt a középső csatornára irányítja, valamint az Apple Fitness+ is kapott újdonságokat, többek között az egyedi edzések és meditációs tervek állíthatóak össze az alapján, hogy milyenek a napjaink, mennyi ideig szeretnénk csinálni, illetve milyen edzéstípust preferálnánk. Megérkeztek a kupacolható edzések is, ami gyakorlatilag egy edzés lejátszási lista, és az Audio Focus, aminek segítségével kiválasztható, hogy a zene hangerejét vagy az Apple edzőinek hangját szeretnénk hangosabbra állítani.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.