Furcsa hibába ütközhetnek a streaming szolgáltató felhasználói macOS rendszeren. A weboldal túl sok memóriát használ és összeomlik a Disney+.

Június közepén startolt hazánkban is a Disney+, ami a Netflix és a HBO Max mellett a harmadik nagy, magyar nyelven élvezhető tartalmakat is kínáló streaming platform Magyarországon.

Viszonylag gördülékenyen zajlott az indulás, azonban figyelmes lettem egy furcsa hibára, ami csak bizonyos körülmények között fordul elő, de akkor igencsak bosszantó lehet. A Disney+ rengeteg memóriát használ Safari alatt, amire figyelmeztet is a böngésző, aztán megáll a lejátszás, és hirtelen összeomlik. Ennek pontos okát sajnos nem ismerem, de ha tippelnem kéne, szerintem ez egy optimalizációs probléma lehet, ugyanakkor eléggé általános és hosszú ideje tart.

Megjelenik az üzenet, majd összeomlik a Disney+
Megjelenik az üzenet, majd összeomlik a Disney+

Nem újdonság, hogy összeomlik a Disney+ a Macen

A külföldi Disney+ felhasználók tavaly tavasszal észlelték már ezt a gondot, különösen az Apple Siliconos Mac gépeknél, M1, M1 Pro, M1 Max, amikről minden elmondható, csak az nem, hogy nem volna bennük elég teljesítmény egy 1080p vagy 4K stream dekódolásához, és a memóriájuk sem kevesebb 8 GB-nál.

A megoldás jelenleg egyébként végtelenül egyszerű: használj Chrome-ot, ott nincs ilyen gond. Általában pont fordított a helyzet, hisz macOS-en épp, hogy a Safarival működnek jól a dolgok, és a maximális felbontás is azon keresztül érhető el.

A másik megoldást, ami a fent linkelt fórumbejegyzésben olvasható, nem kimondottan javasolnám, ugyanis a tesztverziós szoftverek néha több hibát okozhatnak, mint amennyit megoldanak egy átlagos, mindennapi használatban lévő böngésző esetén.

Ti tapasztaltátok ezt a hibát? Ha igen, hogyan oldottátok meg?

Hirdetés
FORRÁSborítókép: disney.hu
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.