Hirdetés

A Google sem akar kimaradni a buliból, hisz manapság mindenki streaming szolgáltatáson dolgozik, ők is csatlakozhatnak a jelek szerint.

Mostanra már senki sem lepődik meg egy újabb streaming szolgáltatáson, hiszen félévente, havonta érkeznek újabbak, amikkel növelhetjük a digitális rezsikiadásainkat.

A hírek szerint már 18 hónapja dolgozik a YouTube egy streaming szolgáltatáson, amivel a Netflix, az HBO Max és a Disney+ riválisa lehet.

A YouTube-féle megközelítés azonban más. Nem ugyanolyan szolgáltatást akarnak, mint amik már léteznek, hanem egy gyűjtőmegoldást, amin keresztül más streaming szolgáltatók tartalmai lennének elérhetőek.

Streaming szolgáltatáson dolgozik a YouTube

A Channel Store lényege, hogy a YouTube-on keresztül fizethetnénk elő más streaming szolgáltatókra, és azoknak a tartalmait egy helyen érhetnénk el. Ehhez azonban meg kell őket győznie a Google-nek, hogy csatlakozzanak a platformhoz.

Sajnos nem arról van szó, hogy egy havidíjért az összes streaming szolgáltató tartalmait elérhetővé tennék, csak a felület lenne közös, az egyes „csatornákért” ugyanúgy külön-külön havidíjat kellene fizetni.

Egyre inkább centralizálódik az online tér, központosítani próbál mindenki. A Facebook a metaverzummal próbálkozik, míg a TikTok saját zenei streaming szolgáltatást indíthat.

Ti szívesebben fogyasztanátok tartalmat egy centralizált streaming szolgáltatáson?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.