A Telenor a mobilhálózatának fejlesztésére idén 8,6 milliárd forintot fordít. Folyamatosan bővíti a 4G+ hálózatát, amely már a 4G-nél gyorsabb technológia, másnéven LTE Advanced technológiának nevezik. Siófokon és Balatonfüreden már elérhető a gyorsabb hálózat. A nyári hónapokban legalább hatszorosára nő a Balatonnál és más turistahelyszíneknél a mobilhálózat forgalma.
A cég országszerte hálózatoptimalizálásra készül a megnövekedett forgalom miatt, valamint a fesztiválokon mobil bázisállomásokkal szolgál majd. Egy új technológoa, a 4G+-nak köszönhetően bővül a mobil adathálózat kapacitása.

A 4G+ 300 Mbps-os letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas. Felső-középkategóriás és felső kategóriás telefonokkal használható. Az LTE Advanced, azaz a 4G+ jelenleg 180 bázisállomáson elérhető, ebből 140 Budapesten található, a többi Győrben, Siófokon, Szombathelyen és Balatonfüreden.
Hetente körülbelül 15 4G+ bázisállomást aktivál a cég, így év végére már több mint 700 állomás működik majd országszerte.

A Telenor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2014-es frekvenciatenderén összesen 31,7 milliárd forint értékben vásárolt jogosultságot három frekvenciasáv megvásárlására. A cégnek mostanáig 350, ezer lakosúnál kisebb települést kellett volna lefednie mobilinternettel, de már 808 településnél tart. A kültéri lakossági 4G lefedettség 52%-ról 97%-ra nőtt. Azonban ez még csak növekedni fog, hiszen ahogy fentebb is említésre került, a vállalat 2016-ban 8,6 milliárd forintot fordít a fejlesztésre.

A hanghívások is egyre gyorsabbak lesznek a Voice over LTE (VoLTE) technológiának köszönhetően. A technológia lehetővé teszi, hogy hanghívásokat is továbbítani tudjanak a 4G-hálózatok. A szupergyors hálózatok sokkal gyorsabb kapcsolást és jobb hangminőséget nyújtanak.