Hirdetés

Svájc és az Egyesült Királyság után Olaszország öt nagyvárosában is elérhető június 6-tól az 5G-s hálózat. Az olasz Vodafone Milánóban, Torinóban, Bolognában, Nápolyban és Rómában indította el az újgenerációs mobilhálózatot.

A Vodafone a hálózat indításakor megjegyezte, hogy bár ők az elsők, a konkurens TIM és Fastweb saját 5G-s szolgáltatásai is elindulhatnak az elkövetkező hónapokban. 2021-ig több mint száz városba tervezik az 5G-s, gigabit gyorsaságú hálózatot kiterjeszteni.

A becslések szerint négy és fél évre lesz szükség ahhoz, hogy az 5G-s hálózati lefedettség elérje azt a szintet, ahol a 4G-s tart most.

Az olasz Vodafone a hálózat indításával három új, 5G-képes okostelefont is felvett kínálatába. Ezentúl megvásárolható náluk a Xiaomi Mi Mix 3 5G, az LG V50 ThinQ 5G és a hónap végétől a Samsung Galaxy S10 5G is.

Az új szolgáltatás használatának ára 5 euró plusz költséget jelent a meglévő csomagok ára mellé.

Az LG V50 ThinQ 5G-ről itt tudjátok megnézni Laci videóját:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.