Noha az évfordulós frissítés óta a Windows 10 népszerűsége kicsit nőtt, azonban mégis nagyon sokan maradtak a jó öreg Windows 7-nél. Jó ötlet ez? A Microsoft szerint a Windows 7 már nem felel meg a mai biztonsági követelményeknek.

Mint minden vállalatnak, a Microsoftnak is az a legjobb, ha minél többen váltanak a legújabb rendszerre, hisz most a cég erre fókuszál, ezt javítják folyamatosan, ez lesz támogatva még évekig, sőt ha igaz, amit korábban mondtak, akkor ez lesz az utolsó Windows verzió, a Windows 10-et fogják ezután mindig frissítgetni. Ebből a szempontból a Windows 7 nem mondható biztonságosnak.

A Windows 10 az egyetlen verzió, mely támogatja a legújabb Intel, AMD és Qualcomm chipeket, továbbá sok program már az új rendszernek megfelelően íródott.

– így szól a Microsoft német blogbejegyzése.

Markus Nitschke, a Microsoft Deutschland Windows-ért felelős elnöke azt mondta, hogy „a Windows 7 lassan elöregszik. Nem fog megfelelni a mai modern technológiai, illetve az IT részleggel szembeni biztonsági követelményeknek. A Windows XP-ből megtanultuk, hogy a vállalatoknak korai lépéseket kell tenniük, hogy elkerüljék a jövőbeni rizikókat vagy költségeket.”

A Windows 7 támogatottság a Microsoft részéről 2020. január 14-ig tart, azután már erősen ajánlott frissíteni, ha biztonságos rendszert szeretnénk használni, de már most figyelmeztetnek a veszélyekre.

Te milyen rendszert használsz?

Hirdetés
FORRÁSMiccrosoft
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Új notebookon Linux Mint 18 Cinnamon és Xfce, régi notebookon XP és Linux Mint 17 MATE.

  2. Ostoba majom, te… Miért írsz olyat, amiről te magad is tudod, hogy ordas nagy hazugság?

  3. Abban mi a hazugság, hogy nem foglalkoznak már úgy a rendszerrel, nem javítanak minden hibát, 2020 után pedig megszűnik a támogatás? Lehet véleményt formálni, kritizálni, de azért a tiszteletet add meg, én sem hordalak le, mert nem értünk egyet valamiben.

  4. Windows 7, laptopon Windows XP. Amíg lesznek biztonsági frissítések, teljesen nyugodtan lehet használni a Win7-et.

  5. Csak win7. A 10 eddig minden gépet hulladékká szanált… Botrányosan rossz továbbra is.

Comments are closed.