Az Acer pár hónapja frissítette (többek között) a Swift 3-as gépét, ami kapható különböző Intel vagy AMD-s processzorral is. Közülük a 260.000 Ft-ba kerülő, 6 magos Ryzen 5 4500U lapkakészlettel felszerelt modellt teszteltem (SF314-42), ami így ideális lehet iskolába, egyetemre, általános használatra, sőt minimális játékra is.

Teszt videó

Képek

Benchmark tesztek

Cinebench R20
CrystalDiskMark

Konklúzió

Az Acer Swift 3 (SF314-42) egyetlen gyengepontja a kijelzője, ami ugyan 14 hüvelykes, FHD felbontású IPS panel, viszont nem üti meg a nálam alapnak számító 300 nites fénysűrűséget (260 nit), de a nagyobb gond, hogy nem színhelyes (sRGB 55%, Adobe RGB 61%), ami csak akkor gond, ha grafikai munkákra is használnád. Általános használatra ez is elegendő.

A Ryzen processzoron kívül amit kiemelnék, az az alumínium ház, az akár 11 órás üzemidő, a 180 fokban kihajtható panel és a könnyű, hordozható kivitel. Meglátásom szerint 260.000 Ft-ért ez egy kiváló laptop, de ha esetleg nem fér bele a költségvetésbe, vannak olcsóbb modellek is kevesebb tárhellyel és gyengébb processzorral.

 

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.