A tripla kamerás Huawei P20 Pro nagy siker lett, ami a Mate 20 Próra is ugyanígy elmondható. Régebben a duál kamera is nagy szám volt, manapság már mindennapos, de lassan eljutunk oda, hogy a tripla rendszer az alap.

A kamerák számát elsőként a Samsung emelte négyre a hátlapon, a Galaxy A9-et mi is teszteltük és őszintén szólva én feleslegesnek ítéltem, hárommal is ugyanúgy elérhető ugyanaz az eredmény.

Egy tokgyártó, az Olixar jóvoltából került fel az internetre nemrég néhány kép, amelyen elméletileg a Huawei – jövő év elején – érkező P30 és P30 Pro modelljeit láthatjuk.

Ami a képről kivehető, hogy mindketten vízcsepp notch-ot kapnak, a P30-on marad a három kamera, a P30 Pro viszont négy kamerát kap a hátlapon. Részleteket nem tudunk, de nagyon kiváncsiak vagyunk, hogy milyen plusz funkcionalitást adna a negyedik kamera.

A Huawei P30 szériát vélhetően a vállalat 7nm-es Kirin 980-as lapkája fogja hajtani, és az ujjlenyomat-olvasó itt is a kijelzőbe kerül (legalábbis a kép erre utal).

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.