Az Apple iPhone X arcfelismerését elvileg nehezebb átverni, mint a konkurensek megoldásait vagy éppen az ujjlenyomat-olvasót. Pont ezért van az a gyönyörű szenzorsziget a kijelző tetején, hogy ne csak 2D-ben, hanem 3D-ben vizsgálja az arcot, így például egy fotóval nem verhető át, csukott szemmel nem működik, csak akkor old fel, ha ránézel a telefonra.

A nagy amerikai videósok már fel is tették a kicsomagoló videójukat a készülékről és tényleg jól működik. De mi van, ha van egy ikertestvéred, aki pont úgy néz ki mint te? A Mashable végzett egy kísérletet, melyben két ikerpár próbálta ki a Face ID-t. Az egyikük arcát regisztrálták be és a másik próbálta meg feloldani a telefont. Vajon feloldott? Csekkold a lenti videóban:

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. SPOILER ALERT: Felodotta a másik testvér a telefont. Ebből is látszik, hogy még ennek a technológiának picit fejlődnie kéne a tökéleteshez.

  2. Ennél jobban nem tud hova fejlődni e téren, mert azzal nem lehet mit kezdeni, ha 2 személy szintre ugyanúgy néz ki. Az meg nem opció, hogy a szenzor érzékenységét tovább szigorítják, hogy a legapróbb részletet is vizsgálja az arcon, mert az azzal járna, hogy sok esetben az igazi tulaj sem tudja feloldani, ha pl kinőtt az arcán egy pattanás, vagy ha másnapos.

Comments are closed.