Ismét igaznak bizonyultak a pletykák, a Samsung folytatja az S4-es óta megkezdett trendet, miszerint az aktuális S-szériából készít strapabíró kivitelt is. Ennek megfelelően most bemutatták a Galaxy S8 Active-ot, amely egyből a jelenleg kapható legkomolyabb hardverrel bíró masszív készülék lett. A gyönyörű üveg hátlap és fém keret ugyan áldozatul esett az átalakításnak, de a polikarbonát keret és hátlap jóval ellenállóbb a sima változathoz képest.

Ugyancsak változás, hogy a Super AMOLED kijelző (és a Gorilla Glass 5 előlap) ezúttal teljesen sík, viszont a sarkoknál kerekített maradt. A megerősített és újragondolt külső mögött viszont változatlanul az S8 hardvere bújik meg, amivel minden más strapakészüléket maga mögé utasít, hiszen a Snapdragon 835 processzor és 4 GB RAM együttese kellő teljesítményt szolgáltat bármihez.

Maradtak a kamerák is, ami általában szintén gyenge pont ebben a kategóriában, de a 12 megapixeles hátsó és 8 megapixeles első egység az S8 remek képminőségét adja. Külön jópont, hogy megnövelték az akkumulátor méretét, a vastagabb házban ezúttal egy 4000 mAh-s egység kapott helyet. Egyébként az S8 Active az IP68 mellett a MIL-STD-810G szabványnak is megfelel, cserében meg kell barátkoznunk a 9,9 mm-es vastagsággal és a 207 grammos súllyal.

A Galaxy S8 Active szürke és arany színben kerül piacra, egyelőre csak az amerikai AT&T szolgáltatónál, 850 dolláros áron. Előrendelést már most felvesznek rá, de augusztus 11-től a boltokban is megjelenik, európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Hirdetés
FORRÁSTechDipper
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.