Lekapcsolta Cortanát a Microsoft Windows 11-en, a legutóbbi frissítés használhatatlanná teszi a virtuális asszisztenst, aminek egyébként 3 éve már megszűnt az Androidos és iOS-es verziója.

A Cortanát megnyitva már csak egy fekete képernyő fogad fehér szöveggel, ami arról tájékoztat, hogy a Cortana app megszűnt. A Microsoft befejezni tervezi a Cortana Teams mobil, a Microsoft Teams Display és a Microsoft Teams Rooms változatának támogatását idén ősszel. Meglepő módon az Outlook mobilban lévő Cortana továbbra is elérhető lesz a Microsoft szerint.

Lekapcsolta Cortanát a Microsoft Windows 11-en - illusztráció

A Cortana a Windows Phone digitális asszisztenseként debütált, majd 2015-ben a Windows 10 része lett, integrálták a tálcába és a keresőbe, aztán a Windows 11 esetében kikerült a tálcából és önálló appként folytatta.

A Cortana nem tudta felvenni a versenyt, Satya Nadella vezérigazgató 2019-ben elismerte, hogy az asszisztens elmarad a versenytársaktól.

A Microsoft most a Windows Copilot funkcióra helyezi a hangsúlyt, ami a Windows 11 Bing Chattel támogatott új oldalsávja, mely segít a Windows beállításokban, de kérdésekre is válaszol. A Copilot idén ősszel érkezhet egy Windows 11 frissítéssel, ami ezen kívül natív RAR és 7-Zip tömörítés-támogatást hoz.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.