Addig nincs vége, még a meccset le nem fújják, szokták mondani a fociban, no, nagyjából ez igaz lehet a Microsoft gondolkodásmódjára is, hiszen úgy fest, valaki a cégnél még hisz az okostelefonos szegmensben. Nem gondoljuk, hogy sokan, de végeredményben átverték a vezetésen, hogy legyen új telefon. Pontosabban hogy megkezdjék a fejlesztéseket.

Pedig a Windows Phone részesedése soha nem látott mélységekben hever, nagyjából a piacon lévő készülékek 1%-án fut ez a rendszer, a Microsoft pedig saját koporsójába verte sokszor a szögeket azzal, hogy elvette a támogatást a régebbi eszközöktől, vagy egyszerűen csak nem adta ki az új rendszert, kizárólag a csúcsmobilokra. A redmondi vállalat most új hévvel mehet neki a történetnek, hiszen a következő készülék a Windows egyedi verzióját futtatja majd. Elvileg. Hangúlyozzuk, elvileg. A project ugyanis még kezdeti fázisban van, szóval nem kizárt, hogy félúton a fejlesztőket úgy kivágják, mint a huszonegyet.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt