Tavaly szeptemberben a Windows 10-et futtató gépek száma elérte a 400 milliót, ám a mai napon Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója büszkén jelentette be, hogy az operációs rendszer átlépte az 500 milliós számot, vagyis ennyi eszközön használják naponta aktívan a szoftvert.

A nagyütemű elterjedés egyébként korábban sokkal inkább jellemző volt a rendszerre, ami leginkább annak köszönhető, hogy ingyenes volt a frissítés. Akkoriban a Microsoft is lazán kezelte, és mindenki úgy gondolta, hogy 1 milliárdig meg sem áll a Windows 10, ám a mostani számítások szerint erre 2018-ig még legalább várni kell.

A Cortana, ami Magyarországon még mindig nem érhető el, szintén egyre nagyobb teret nyer magának, már 140 millióan használják nap mint nap a virtuális személyi asszisztenst. Ez az érték is növekedni fog a közeljövőben, mivel már a harmadik féltől származó programokba is beleépül, köszönhetően a Cortana Skills Kit csomagnak.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.