Joe Belfiore Twitteren közölte a jelenlegi álláspontot a Microsoft mobil platformjával kapcsolatban. Noha néhány Windows Phone fan remélte, hogy lesz még komoly frissítés az operációs rendszerben, Belfiore gyakorlatilag eltemette azt.

Twitteren azt mondta, hogy a Windows mobilrendszerére természetesen jönnek a hibajavítások és a biztonsági frissítések, de új funkciókra nem lehet számítani. Nagyon keményen próbálták ösztönözni az alkalmazás fejlesztőket, pénzt fizettek, appokat írtak nekik, de a felhasználók tábora olyan kicsi, hogy a legtöbb vállalat nem akart pénzt fektetni a platformba.

Noha a Microsoft rendszere mobilon jól működött, alapjaiban véve nem volt vele probléma, kevés volt rá az applikáció, a vállalatnak egyszerűen nem sikerült befutnia vele. Belfiore azt is elmondta, hogy ő – ahogy Bill Gates is – már átváltott Android mobilra. A vállalat most a két legnagyobb mobilplatform felé kacsintgat, készül az Edge böngésző Androidra és iOS-re, illetve ott a Microsoft saját indítója (launcher) az androidos mobilokra.

A Windows Phone és Windows 10 Mobile telefonok fejlesztése így leállt, hiába volt a Microsoft részéről a sok befektetett pénz és erőfeszítés. Ti mit gondoltok erről a lépésről?

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.