A Geekbuying jóvoltából eljutott hozzám a KUGOO S1 roller ráncfelvarrott, Pro változata is, ami elsőre dizájnban tér el leginkább a normál változattól, azonban egy másik KUGOO S1 Pro tulajdonos felhívta a figyelmemet egy apróbb, ám lényegesebb eltérésre is.

A Pro akkuja 25%-kal nagyobb kapacitású (6Ah vs 7.5Ah). A többlet nem sok ezzel együtt, mert a szélesebb és jobban tapadó kerekek valamennyit növelik a tapadást is. Másik dolog, amit a gyártó nem reklámoz, hogy a Pro megjelenésével korlátozták a roller maximális nyomatékát is, az új vezérlő a régi 15A-es maximális áram helyett csak 11A-t engedélyez. Ez a dinamikára hatással van, cserébe az élettartama az akkunak és a motornak hosszabb lehet. Ha tehát most vesz valaki akár S1-et, akár S1 Prot, akkor már a kevésbé sportos vezérlést kapja, a végsebesség ugyanaz, csak a gyorsulás egy picit megfontoltabb. Nekem úgy tűnik, a KUGOO eltérő piacokra más “fantázianeveken” adja ki ezeket, pl. az oroszoknál létezik S2 és S3, iletve S3 Pro változat kb. ugyanilyen paraméterekkel, némelyik modellen nem hagyták ki a lámpákat sem a prizmaszerű izék alól (azok ugyanis lámpatestként kéne üzemeljenek).” – köszönet TheSzaboZE-nek.

A bemutató videóban nem mondtam el minden részletet, tehát előtte javaslom megtekintésre a KUGOO S1 videómat is.

KUGOO S1 bemutató

KUGOO S1 Pro bemutató

Specifikációk

Roller tömeg 11 kg
Kerékméret 8,5 hüvelyk
Motor teljesítmény 350W
Maximális hatótáv 30 km (a gyakorlatban 20-25 km)
Sebesség 20 / 25 / 30 km/h (három fokozat)
Feltöltési idő 3 óra
Teherbírás 120 kg
Egyebek OLED kijelző, állítható nyakmagasság, IP54 tanúsítvány, 15 fokos emelkedőn képes felmenni

Képek

Verdikt, élmény

A KUGOO S1 Pro nem sokban tér el elődjétől, talán kicsit biztonságosabb ezt használni, figyeltek arra is, hogy a lábad ne csússzon le, a kerekeken is módosítottak, az akku kicsit nagyobb (de szélesebb a hátsó kerék), illetve hosszabb távon tartósabb lehet, de a maximális sebesség, a hatótáv és a teherbíróság nem változott, mindezért pedig kb. 10.000 Ft felárat kérnek.

Ez szerintem nem sok a biztonságosabb közlekedésért, úgyhogy ha most tervezel elektromos rollert venni és meggyőzött a KUGOO S1 Pro, akkor a Geekbuying oldalán megtalálod európai raktárról, tehát nem fogják vámolni és pár napon belül megérkezik. Jelenleg 95.000 Ft környékén van a jármű.

#UPDATE 03.12 – Új kupon: GKB224S (280,52 euró)

 

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.