A Mate 9 várhatóan a szeptemberi IFA-n fog bemutatkozni, azonban vannak olyanok, akik ezt cáfolják és később kerül bemutatásra csak. Mi azért bizakodunk. A GFXBench igencsak megbízhatónak tűnik a még nem bemutatott készülékek hardveres információit tekintve. Most a Huawei Mate 9 hardverére derült fény, amit a lenti képen láthattok.

gsmarena_001-9A misztikus phabletet 5.9″-os FullHD kijelzővel szerelték fel, bár a nagyságát tekintve már tévedett a program. A chipset a HiSilicon Hi3660 lehet, melyben 8 mag foglal helyet, egyenként 2.6 Ghz-re skálázva. A grafikus meghajtásért az ARM Mali-T880 fog felelni. RAM-ból 4 GB-ot, belső tárhelyből 64-et kapunk. A főkamera 12 MP-es lesz, míg a szelfiket az előlapi 8 megapixeles modullal lőhetjük majd.

Érdekesség, hogy a Huawei P9-ben a már ismert Kirin 955 ketyeg, melynek sorozatszáma a Hi3650. A Hi3635 a Kirin 930-nak felel meg, a Hi3630 pedig a Kirin 920-nak. Ezek alapján a Hi3660 egy új generációs Kirin SoC lehet. Ami változott a P9 processzorához képest, hogy 0.1 GHz-el megnövekedett a magok teljesítménye. Tehát annyira szembetűnő gyorsulásra nem kell számítani, mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A Huawei készülékbemutatót tart szeptember 1-jén, amin mi is ott leszünk, úgyhogy legkésőbb akkor kiderül, hogy mire is számíthatunk.

Hirdetés
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook