A Honor mobilok többségében a saját fejlesztésű Kirin processzorok teljesítenek szolgálatot, a csúcskészülékek a 900-as sorozat tagjait, míg a középkategóriás modellek mostanában a 710-et használják.

Idén rengeteg mobilban használhattuk az előbb említett chipsetet, de nyilván készül már a 810-es utód is, mely valószínűleg a Nova 5-ben fog debütálni.

Az Kirin 810 egy 7 nanométeren gyártott SoC lehet, melyhez már a Huawei saját fejlesztésű NPU-ját fogják párosítani. (A Kirin 970 és 980 a Cambricorn által fejlesztett NPU-t  használta.)

A @RODENT950 nevű Twitter-felhasználó most a Honor 9X Pro állítólagos specifikációiról osztott meg néhány érdekességet. Szerinte 4 kamerát kaphat az új modell, mégpedig egy 48MP-es fő-, egy 8MP-es ultra-széles látószögű-, egy 2MP-es makró- és egy 2MP-es mélységérzékelésért felelős szenzort. A kijelző 6,5 – 6,7 hüvelyk körüli és LCD technológiájú lehet. Elől valószínűleg egy lyukas kijelzős kialakítást kaphat, benne pedig egy 25 MP-es előlapi kamerát. A 4000 milliamperóra kapacitású akkumulátort pedig akár 20 wattal is tudjuk majd tölteni.

A mobil bejelentéséről egyelőre nincs konkrét információnk de a Nova 5 bemutatása után bármikor megtörténhet.

Addig is nézzétek meg az elődről készült videónkat:

 

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!