Hirdetés

A Honor a V40 szériával készül 2021-re, ezek lehetnek az első telefonjai a Huawei anyacégből kivált Honornak.

A kínai közösségi hálózaton, a Weibón már megjelent egy meghívó is, mely megerősíti, hogy érkezik a V40, a V40 Pro és a V40 Pro+ a Honortól. A pontos bejelentési dátum viszont egyelőre még képlékeny. Eredetileg decemberben lett volna a kínai premier, ez a dátum később január 4-re, majd 13-ra, majd 18-ra módosult.

Ezzel a meghívóval jelentette be a Weibón a Honor, hogy új készülékek jönnek

Az időpont tologatásában közrejátszhat a Huaweitől való függetlenedés. Mint ismert, a Huawei az amerikai szankciók alól úgy próbálta megmenteni fiatalokra targetált almárkáját, a Honort, hogy eladta azt egy sencseni konzorciumnak.

A késésben ez olyan szempontból játszhat szerepet, hogy a Honor, mint márka és új készülékei visszakaphatják a Google-licencet. Ez pedig kifejezetten jól jönne ahhoz, hogy a kínai mobilpiacon kívül is fel tudják venni a versenyt más gyártókkal.

A V40 széria érkezését a TÜV Rheinland minősítő intézet által kiadott certifikáció is megerősíti. A TÜV Rheinlandnál járt ugyanis egy új eszköz a Honortól, mely telefonok QI töltésére szolgál és 50 wattot ad le vezeték nélkül. Ebből pedig elképzelhető, hogy az energiaveszteség okán 45 watton lesz a vezeték nélkül felvehető töltés maximuma a V40-nél, ahogy a OnePlus 9 Pro és a Samsung Galaxy S21 Ultra kapcsán is rebesgetik.

A TÜV Rheinland elismerése a Honor új, QI gyorstöltőjéről

A V40-ek lesznek a Honor első teljesen önálló csúcsmobiljai, ha pedig a csak az ázsiai piacon értékesített, tavalyi V30-akat vesszük alapul, impozáns terméket várhatunk. Én kifejezetten izgatott vagyok az új széria kapcsán, bízom benne, hogy GMS keretszolgáltatásokkal itthon is elérhető lesz.

Ha megtörtént a kínai premier, illetve megtudunk többet az új készülékekről, megírjuk!

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.