A Samsungtól nem szokatlan, hogy bizonyos modelljeit többféle hardverrel is gyártja, ez alól a csúcsmodellek sem kivételek. A most bemutatott Galaxy S8 és S8+ is kétféle hardveres konfigurációban létezik (akárcsak elődje, az S7/S7 edge), bár a különbség csak egyetlen elemet érint, ám az épp a legfontosabb központi egység, a chipset.

A koreai gyártó is egyre erősebben fókuszál a saját maga által tervezett Exynos processzorokra, egyre több típusban bukkan fel a házon belüli megoldás. Az S8 és S8+ az amerikai piac kivételével a legújabb generációs, nyolcmagos Exynos 8895-tel kerül a polcokra, a tengeren túli példányok esetében azonban a Qualcomm Snapdragon 835 dolgozik az üveg-fém burkolat belsejében.

Noha mindkét chip a jelenlegi legerősebb megoldások közé tartozik, adódik a kérdés, hogy melyik az erősebb. Nos, a GSMArena összeeresztette a kétféle kivitelt, hogy kiderüljön az igazság. A mérési eredmények alapján gyakorlatilag mindenhol az Exynos kivitel diadalmaskodott, a grafikus chip csak minimális előnnyel, ám a processzort és a teljes hardvert tesztelő programoknál már látványosabb különbség született. Ettől függetlenül egyik verziónak sincs szégyellnivalója, bőven a ma kapható legerősebb okostelefonok közé tartoznak.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.