2019-ben szinte minden az 5G-ről szólt, már hazánkban is elstartolt az első 5G hálózat Budapesten, a Vodafone jóvoltából. 2020-ban még nagyobb teret fog hódítani ez a technológia, azonban a készülékek – amelyek támogatják az 5G hálózatot – egyelőre még nagyon drágák, ezen azonban a Xiaomi (is) változtatni óhajt.

A kínai vállalatnak már most is van két 5G-s telefonja (Mi MIX 3 5G és Mi 9 Pro 5G), azonban jövőre még legalább 10 különböző 5G-s mobilt akarnak bemutatni, ezt az is alátámasztja, hogy a hírek szerint a TSMC-nek több mint 300 millió okostelefonhoz kell 5G-s chipet/SoC-t gyártania. Jelenleg az 5G-re képes mobilok a piac mindössze 1%-át teszik ki, ám a Strategy Analytics szerint ez a szám 2020-ban 10%-ra is nőhet.

A hír, hogy több mint 10 féle 5G-s Xiaomi érkezik jövőre, magától a vállalat vezérigazgatójától származik és nem gondoljuk, hogy kizárólag csúcstelefonokról lesz szó, úgyhogy jövőre az 5G még elérhetőbb lesz.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.