Hirdetés

Február 8-án megtartotta online a Xiaomi a Mi 11 készülékük globális változatának bemutatóját. A telefon nemzetközi premierjével egyszerre a hazai képviselet is közölte a Magyarországra március végén érkező Mi 11 itthoni árát és a hazánkban majd elérhető RAM-tárhely opciókat.

A telefon globális változatának specifikációja a kínai piacon már korábban bemutatott modellel megegyezik, így ha érdekel, itt találsz róla egy Laci által írt részletesebb bemutatót. A lényeg röviden: marad az UFS 3.1-es tárhely, az LPDDR5 RAM egységek és a Snapdragon 888-as rendszerchip is.

A kijelző panel a globális Mi 11-ben is egy 6,81 hüvelykes, 120Hz-es képfrissítésre képes 3200 x 1440 pixel (QHD+) felbontású AMOLED panel, melynek szélei lekerekítettek. Az ujjlenyomat olvasó a kijelzőbe integrálva található meg a mobilban. Az előlapi kamera pedig a kijelző bal felső sarkában egy kivágásban kapott helyet. Az előlapi kameraszenzor egyébként 20 megapixeles.

A hátlapon három kamerát találni. A hátlapi fő egység egy 108 MP-es Samsung ISOCELL szenzor optikai képstabilizátorral és f/1.85-ös rekeszértékkel, ezen kívül van egy 13 MP-es széleslátó kamera (f/2.4) és egy 5 MP-es makró kamera (f/2.4).

Még a kijelző kapcsán érdemes kiemelni, hogy a Xiaomi vállalja a Gorilla Glass Victus üveggel védett telefon kjielzőcseréjét térítésmentesen a telefon megjelenését követő egy éven belül, amennyiben az összetörne. Ezen felül érdemes kiemelni, hogy az itthoni forgalmazásból származó készülékekre már három év garancia jár az új hazai jogszabályok értelmében. Erre jön rá a Xiaomi saját kijelzőgaranciája.

Magyarországon a Mi 11 két verzióban lesz elérhető:

  • 8GB RAM / 128GB beépített tárhely 299 ezer forintért
  • 8GB RAM / 256GB beépített tárhely 319 ezer forintért.

A magyar piacra érkező Mi 11 mindkét variánsa dual SIM-es, a gyári csomagban pedig alaptartozék lesz az 55 wattos hálózati adapter a hazai mobilokhoz. A készülék március végétől lesz megvásárolható.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.