A közkedvelt autós-focis játék free-to-play üzleti modellre áll át, amint a Steamről az Epic Games Store-ba költözik. A fejlesztő Psyonix mai bejelentése alapján a költözést még idén nyáron megoldják.

Emellett pedig megérkezik a cross-platform támogatás. Így mostantól, ha valaki konzolon és PC-n is játszik, annak megegyezik majd a battle pass állása, a kompetitív szintje és minden megvásárolt vagy megnyitott kozmetikai elemet megtalál majd minden helyen, ahol bejelentkezik.

Azok számára, akik korábban megvásárolták a Steamen keresztül a játékot, a Psyonix játékon belüli „kárpótlást” biztosít, többek között az összes megjelent DLC-t elérhetik ingyenesen.

Az ingyenes Rocket League megegyezik majd a fizetős verziókkal és játszható lesz cross-platform is. A játékot anno a Streamről letöltők számára a frissítések továbbra is biztosítottak lesznek, azonban a játékot újonnan letölteni már nem lehet majd az online boltból.

Az átállás mögött az állhat, hogy a Rocket League-et fejlesztő stúdiót, a Psyonixot felvásárolta tavaly az Epic Games.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.