Hirdetés

Az iPhone X legnagyobb változtatása a home gomb elhagyása volt, azonban van egy trükk, amivel nem muszáj használnod az új gesztusvezérlést, hanem az eddig megszokott módon a kijelző alját tapizhatod.

Ennek eléréséről egy videót is készítettünk, de ha nem szeretnéd megnézni, akkor a továbbiakban olvashatod. Az egésznek a kulcsa az AssistiveTouch, egy sokak által nem ismert iOS funkció. A Beállítások – Általános – Kisegítő lehetőségek menüponton belül láthatjuk az AssistiveTouch funkciót, ezt kapcsoljuk be, az Egyéni műveletek résznél pedig beállíthatjuk, hogy egyszeri, dupla koppintásra, hosszú megnyomásra és 3D Touch-ra mit csináljon a kis lebegő gomb. Egyszeri nyomásra én a videóban a Főgombot társítottam, dupla koppintásra az Elérhetőséget (ami az iPhone-os egykezes mód), hosszú megnyomásra a Multitaskingot, 3D Touch-ra pedig a Vezérlőközpontot, de persze arra állíthatod be, amire szeretnéd.

Ezt a gombot ha lentre, középre helyezed, úgy viselkedik majd, mintha visszatért volna a jól megszokott home gomb.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.