Az iPhone XS akkumulátoráról az Apple annyit árult el a bemutatón, hogy üzemidőben fél órával bírja majd tovább az elődmodell iPhone X-nél. Most azonban arra is fény derült, hogy az új készülékekben pontosan mekkora kapacitású telep található.

Az új iPhone-ok legnagyobb újítása a 7 nanométeres Apple A12 Bionic chip, ami sokkal energiahatékonyabb az A11-nél, tehát ugyanakkora akkumulátorkapacitás mellett jobban bírják szusszal.

Az iPhone X és az iPhone XS milliméterre pontosan ugyanakkora méretű és vastag, azonban az új modell minimálisan kisebb akkut kapott.

A méretek:

  • iPhone X: 2716 mAh
  • iPhone XS: 2658 mAh
  • iPhone XS Max: 3174 mAh
  • iPhone XR: 2942 mAh

Az jól látható, hogy a Maxhoz képest az XR elég méretes akkut kapott és az elemzők szerint az XR emiatt (na meg persze a kedvezőbb árazás miatt) sokkal vonzóbb ajánlat lehet az iPhone XS-nél.

Azt azért tegyük hozzá, hogy nem mindig a méret a lényeg, illetve nem számottevő a különbség, az A12 tényleg hozhat annyival hosszabb üzemidőt, mint amit az Apple ígér, viszont a kérdés adott: van valami új komponens, ami miatt kisebb lett a kapacitás?

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.