Immáron 10 hónapja van forgalomban az iPhone X és ezalatt összesen 60 millió készülék talált már gazdára. Anno az iPhone 6-nak mindössze 6 hónapba telt ezt a számot megugrani, a 10. hónapban már 90 millió eladott példányt számlált az Apple.

Ennek ellenére az iPhone X az alacsonyabb eladási számok mellett a jóval magasabb árnak köszönhetően a 10 hónapos időszakban szintén elérte az iPhone 6 62 milliárd dolláros bevételét.

A Counterpoint kimutatásai alapján az iPhone X több bevételt könyvelhetett el az elmúlt 10 hónapban, mint a Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi összesen. Leginkább az USA-ban és Kínában futott nagyot a készülék, az eladott példányok több mint fele itt került értékesítésre. Ezzel ellenben az eladások mindössze 1%-a realizálódott Indiában (érthető módon).

Az iPhone X a nagy siker ellenére csak az 1/3-át tette ki az összes eladott iPhone-nak az utóbbi 10 hónapban, azonban a bevételek feléért is ez a termék felelt. Valószínűleg a ma bejelentésre kerülő új telefonok is szépen hozzák majd a számokat, köszönhetően annak, hogy egy olcsóbb LCD-s és két drágább OLED kijelzős modell is érkezik.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.