Hetek óta szivárognak ki a részletek egy új csúcskészülékről, melyet a Lenovo a Huawei P30 Pro és a Galaxy S10 ellen szeretne bevetni és ezzel új vevőket szerezni. Ma hivatalosan is bemutatkozott a Lenovo Z6 Pro.

A készülék előlapján 6,39 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt találunk apró vízcsepp notch-csal és kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval. A kis előlapi notchban egy 32 MP-es kamerát találunk, viszont a hátlapra 4 kamera is jutott. A fő szenzor egy 48 MP-es, f/1.8-as rekeszértékű modul, mellette egy 16 MP-es ultra széleslátószögű és egy 8 MP-es telefotó lencse működik, végezetül pedig alulra került egy 2 MP-es szenzor is, amit videók készítésénél használ a rendszer.

A Qualcomm Snapdragon 855-ös lapkakészletét használja az új Lenovo 6 vagy 8 GB memória társaságában 128 GB tárhely mellett, de megvásárolható lesz 12/512 GB-os verzióban is. A mobilon a ZUI fut Android 9.0 Pie alapokon és a 4000 mAh kapacitású akkumulátort 27W-tal tudjuk majd tölteni. A bemutatón a kamerás képességeken volt a hangsúly, lesz éjszakai mód, szuper makró fotók és Hyper videó is.

Két színben lesz kapható a Lenovo Z6 Pro: piros-fekete és zöld-kék, mától előrendelhető Kínában, ahol a 6/128-as verzióért 120 ezer forintnyi yuant, míg a 12/512-es verzióért 208 ezer Ft-nak megfelelő yuant kérnek el. Ti örülnétek, ha nálunk is kapható lenne a készülék?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!