A HyperX termékeket kifejezetten játékosok számára készítették, nekik már bizonyítottak megbízható és gyors RAM kártyáikkal, SSD meghajtóikkal és minőségi fejhallgatóikkal, lássuk mi a helyzet billentyűzet és egér fronton.

PulsFire FPS egér

Ez a HyperX első és egyetlen, ám díjnyertes egere, mely kiválóan mutat az asztalon, ergonomikus, könnyen kézre áll és bármilyen jellegű játékhoz jól használható. A Pulsfire FPS matt fekete felületet kapott, melyet megtör a gumírozott ujjtámasz és természetesen a piros színben világító görgő és a HyperX logó. A kábel a márkától megszokott minőséget hozza, szövetborítást kapott, ezáltal kevésbé sérülékeny és minőségi érzetet is kelt. Gyakorlatilag ez egy palm grip egér, tehát tenyerünket teljesen rá tudjuk fektetni.

Az oldalán látható textúrált gumis felület azt hivatott biztosítani, hogy használat közben stabilan, csúszásmentesen foghassuk az egeret, ami működik, ha jól megfogom az oldalát, viszont lazábban tartva inkább csúszósnak mondható a felület, ettől függetlenül nem volt egy játéknál sem olyan, hogy megcsúszott volna a kezem az egér miatt. Összesen hat gombot találhatunk meg rajta. Bal egérgomb, jobb egérgomb, az oldalsó két gomb, ami az előre- és visszalépést hivatott intézni a weboldalaknál, a görgő is benyomható, valamint van egy DPI váltónk is. Ez utóbbi négy értéket vehet fel, melyet négy külön szín jelöl. A fehér a 400 DPI, a piros a 800 DPI, a kék az 1600 DPI és a sárga a 3200 DPI. A görgő is kapott egy elég masszív textúrált gumiréteget, az egérben lévő prémium Omron kapcsolók pedig időtálló és a kattintásokról határozott visszajelzést is ad.

A Pulsfire FPS egy 95 grammos – egyébként optimális súlyú – gamer egér, ami igen nagy talpakon mozog a minél fluidabb használatért és persze ott az egér szíve, a Pixart 3310-es szenzor, ami gördülékeny és pontos követést tesz lehetővé. A HyperX első egere igen minimalistának mondható, mindeközben jól összerakott, reszponzív, kényelmes és semmilyen extra driver nem szükséges hozzá, összességében az eddigi legjobb egér, amit használtam.

HyperX Alloy Elite billentyűzet

Az Alloy Elite nem az első billentyűzet a HyperX műhelyéből, ugyanis ott a kompaktabb, hordozhatóbb variáns is, az Alloy FPS. Az Alloy Elite egy ízig-vérig gamer billentyűzet, azonban mindezt úgy, hogy a dizájn és a kiosztás teljesen hagyományos és egyszerű. Ami elmondható rögtön erről a billentyűzetről, hogy elképesztően masszív. A kerete acélból van, nem vicc, ezzel verekedni lehetne, de ami életszerűbb, hogy egy jó kis rage game után ha ráversz párat, a kezed fogja jobban bánni.

Mitől Elite ez a billentyűzet? Miben különbözik az Alloy FPS-től? Az első, hogy a funkcióbillentyűk fölött van egy extra felületünk 7 gombbal és egy görgővel. A görgővel így analóg módon tudjuk a rendszerhangerőt állítani, ami tök egyedi és király megoldás, mellette vannak a médiavezérlő gombok ha esetleg zenét hallgatnánk, valamint a bal oldalon van még három gomb. A billentyűzet csak piros színben tud világítani, így aki RGB-s billt keres, annak rossz hírünk van.

A fenti bal gombbal a világítást tudjuk bekapcsolni és 3 erősségi fokozatban állítani, a középső gombbal a 6 világítási mód között lehet válogatni. Van állandó fény, pulzáló fény, van gombnyomásra karakterenként és hullámban felvillanó megoldás, választható a folyamatos hullám és az FPS játékosok örömére az utolsó opció, ami csak a W, A, S, D, az 1, 2, 3, 4, a CTRL és a SPACE billentyűk alá kapcsol LED-et. Említsük meg a 3. gombot is, ami a gaming módot kapcsolja be, ennek van is a jobb oldalon egy LED visszajelzője és ez átmenetileg deaktiválja a Windows gombot, így ha véletlenül rábökünk, nem fog csinálni semmit ebben a módban. Ja és van numerikus billentyűzet is rajta.

Tartozékként jár hozzá egy kényelmes, egyébként jó minőségű műanyag csuklótámasz, ami opcionálisan használható, illetve kapunk 8 db extra gombot szürke színben, így kicserélhetjük az első négy számot és a WASD-t, utóbbinál még textúrált felületet is kapunk, hogy meg lehessen különböztetni a gombokat. A kábele valami brutálisan vastag, szintén szövet borítással. Azért ilyen vastag, mert a billentyűzet hátulján van egy USB 2.0 pass-through port, ennek megfelelően a kábel végén is két USB található. Nem kell a gép hátulján kotorászni, ha pendrive-ot vagy az egeret szeretnénk csatlakoztatni, azt megtehetjük itt is, a billentyűzetnél. Természetesen itt is van kihajtható támasz, akinek esetleg úgy kényelmesebb.

Beszéljünk a billentyűkről. Sajnos a periféria nem magyar kiosztású, hanem amerikai és sajnos nem is várható egyelőre magyar variáns. Ezzel mindössze egy gombot veszítesz el egyébként, és ez a(z) ‘í’ betű. Ezt lehet pótolni az ALT GR + J kombinációval, az ALT GR + I-vel pedig az ‘Í’-t érhetjük el. Sokak számára ez döntő lehet, hogy nem magyar, de egyébként megszokható, a többi ékezetes karakter ugyanott van. Az Alloy Elite kapható CHERRY MX Blue, Brown és Red kapcsolókkal, mi utóbbit kaptuk meg, tehát ha leveszem a billentyűt, alatta piros switcheket fogunk látni. A kapcsolók közötti különbség a lenyomási erőben, a visszajelzés módjában és hangerejében jelenik meg. Egyéni dolog, hogy kinek melyik tetszik, a Red switch a leghalkabb, a lenyomás végig folyamatos, a 4 mm-es billentyűút felénél már érzékel. Sajnos a többit nem tudom nektek megmutatni, de ezt igen, és ezen ilyen a gépelés.

Összegzésképp az Alloy Elite egy nagyon masszív, egyszerű, de mégis különleges mechanikus billentyűzet választható kapcsolókkal, a negatív oldala pedig, hogy nincs magyar kiosztású változat, illetve sokaknak nem tetszhet, hogy nem RGB-s LED-eket kapott. Magyarországon ez a billentyűzet bruttó 44.990 Ft-ba kerül, a Pulsfire FPS egér pedig 15.950 Ft. Mindkettő kiváló minőségű periféria, gyönyörűen illenek a HyperX termékcsaládba.

HyperX Alloy Elite: https://goo.gl/6Gj1su
HyperX Pulsfire FPS: https://goo.gl/c4K3aJ
HyperX Fury Pro egérpad: https://goo.gl/hHMPCe

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.