Hirdetés

Eddig csak nem hivatalos módon, harmadik felek szoftvereivel lehetett, mostantól hivatalosan átmenthetőek a WhatsApp üzenetek Android és iOS között.

A WhatsApp már egy ideje tesztelte a funkciót, mostanra elkészültek vele, és végre elérhetővé vált.

Android és iOS közt költözni kellemetlen dolog lehet, nincs minden megoldva, és a WhatsApp illetve Signal üzenetek esetén, amikor az üzenet a készüléken tárolódik – nem a felhőben, mint pl. a Messenger, Instagram üzenetei – ez különösen problémát jelentett. Az Android és iOS költözésről lentebb tekinthettek meg egy videót tőlünk.

Az iPhone-ra másolás esetén azért van egy nem elhanyagolható feltétel: csak új eszközre, vagy gyárilag visszaállított rendszerre vihetők át az üzenetek, tehát ha két telefonunk van, és használatban van mindkettő, a költözéshez az iPhone-t vissza kell állítanunk gyári állapotra, minden adat törlésével. Ennek az az oka, hogy a WhatsApp a Move to iOS (Váltás iOS-re) funkció segítségével költözteti át az üzeneteinket, adatainkat, aminek a használata friss rendszer esetén lehetséges.

Bővebb információ erről itt olvasható: https://faq.whatsapp.com/530788665445780/

Átmenthetőek a WhatsApp üzenetek Android és iOS között
Átmenthetőek a WhatsApp üzenetek Android és iOS között

A csevegőszolgáltatás üzemeltetője szerint mindkét irányba működik a funkció, és az átvitelkor sem sérül a végpontok közötti titkosítás, amennyiben nem mented az iCloudba az üzeneteidet titkosítatlan formában.

A WhatsApp egyébként meglehetősen biztonságos a többi platformhoz képest. Például egyszerre csak egy mobileszközön használható, és korábban a webes, asztali kliensek is csak akkor működtek, ha a főeszköz (a mobilod) be volt kapcsolva, és interneteléréssel is rendelkezett.

Ezen a szabályon lazítottak nemrég, és mostantól nem szükséges a főeszköznek bekapcsolva lennie, de ettől függetlenül jóval nehezebb egy profil felett átvenni az irányítást kémszoftverek és nulladik napi sebezhetőségek nélkül, mint egy hagyományos, titkosítatlan csevegőplatform esetében.

A borítókép forrása: krispitech.com

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.