Hirdetés

Egyszerre 5 telefonon is használható lett a WhatsApp, a régóta várt funkció megérkezett.

Miután 2021-ben a WhatsApp bevezette a másodlagos eszközök hozzákapcsolásának lehetőségét, újabb lépést tett a több eszközzel rendelkezők felhasználói élményének növelése érdekében.

Egyszerre 5 telefonon is használható lett a WhatsApp - egy WhatsApp fiók több telefonon

Eddig a WhatsApp egy telefonon és több másodlagos eszközön (pl. tablet, számítógép) volt használható, mostantól azonban másodlagos telefonok is hozzáadhatóak, maximum 5 darab, miközben minden eszközön megmarad a végpontok közti titkosítás.

Abban az esetben, hogyha a főkészülékünk “hosszabb ideig” (nem mondtak pontos időtartamot) inaktív marad, az alkalmazás a többi eszközről is kijelentkeztet minket a biztonságunk érdekében.

Ezen felül a WhatsApp a frissítéssel egy egyszerűsített eszköz hozzáadási módszert is bevezet. A WhatsApp Web felületén elég megadnunk a telefonszámunkat, ezt követően kapunk egy egyszer használatos kódot a telefonunkra, amit beírva összeköthetjük a webes felületet a telefonunkkal, így nem kell QR kódot szkennelni.

Ez a lehetőség egyelőre csak a WhatsApp Web-hez válik elérhetővé, de a későbbiekben a többi társeszköz is megkaphatja ezt a párosítási módot.

A frissítést már elindították, a következő hetekben mindenkihez megérkezhet.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.