Hirdetés

Még ebben a hónapban bemutathatja saját kriptovalutáját a legnagyobb közösségi oldal.

A digitális valutát a Facebook a PhoneArena információi szerint határokon átívelő fizetőeszközként szeretné bevezetni. Tranzakciós díjak nem lesznek és a Facebooknál dolgozóknak lehetőségük lesz fizetésüket ebben a kriptovalutában kérni.

A Facebook a hozzá tartozó összes applikáción elérhetővé tervezi tenni a kriptovalutáját, tehát a Facebookban, Messengerben, WhatsAppon is. Utóbbival főleg a fejlődő országok lakói járnak majd jól, ahol az ország valutájának folyamatosan ingadozik az árfolyama. A közösségi óriás terve szerint állítólag bizonyos ATM-eken keresztül valódi pénzt is lehet majd kriptovalutává tenni.

Korábban már volt róla szó, hogy saját pénzküldő szolgáltatást indít a Facebook, sőt már egy ideje lehet vásárolni is az appon belül. A kriptovaluta bevezetésével valószínűleg a Facebookon lebonyolított vásárlásokat és előfizetéseket is azzal lehetne téríteni.

A bemutató dátumáról egyelőre nincs hír, de ha a PhoneArena által szemlézett dokumentum igaz, nem kell tovább várni júniusnál a hivatalos bejelentésre.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.