A Google tanulva a múltbéli hibáiból és a rengeteg kihagyott ziccerből, sztornózta korábbi üzenetküldéses platformjait. Megértették, hogy a WhatsApp és a Facebook Messenger mellett a Google-szolgáltatás alapú chat rendszereket a felhasználók nem kedvelik, egyedül az Apple-nek sikerült a saját rendszerét az iPhone tulajdonosok között népszerűvé tenni.

A „Chat“ nem egy Google-szolgáltatás

A cég tehát eldöntötte, hogy semmiképp sem folytatja az eddigi projektjeit. Az új üzenetküldő alkalmazás az RCS ( Rich Communication Services ) rendszert fogja használni. Erről egy rövid idézet a Telekom weboldaláról:

Az RCS képes készülékek felismerik egymást a hálózatban, és folyamatosan ellenőrzik, hogy a kommunikációs partner(ek) eszközén melyek a támogatott RCS szolgáltatások. Például a videómegosztási funkcionalitást a készülék csak akkor ajánlja fel, ha a hívó és a hívott fél egyaránt olyan hálózati környezetben tartózkodik, ahol a videómegosztás technikailag lehetséges.

Ebből tudhatjuk, hogy a „Chat“ nem a WhatsApp és a Facebook Messenger ellen készül, hanem a klasszikus SMS-küldést teheti ingyenessé, internetkapcsolat segítségével. A Google a tervek szerint minél több Android-eszközre szeretné eljuttatni az alkalmazást.

A konkurencia nyomás alatt

Az Apple valószínűleg már megkapta a szükséges információkat a szolgáltatóktól, ám arról nem tudunk, hogy lépéseket tettek-e a szolgáltatás beépítésére vonatkozóan. Fontos tudni, hogy olyan megoldásról van szó, ami nem a Google saját fejlesztése, hanem egy szolgáltatóktól származó rendszer. Az Apple azzal, hogy az RCS-t figyelmen kívül hagyja, a lemaradását kockáztatja.

Hirdetés
FORRÁS9to5google
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.