Mindig szívesen látjuk a magyar fejlesztéseket és valljuk be, jó sok olyan innováció van, ami fontosabb a többinél, mégis kevesebb figyelmet fordítanak rá az emberek. Ilyen a WIWE is, amivel mi az idei Mobile World Congressen futottunk össze.

Ez egy névjegykártya méretű mobil EKG, amit az orvosok is elismernek és javasolnak, mint diagnosztikai segédeszközt. A WIWE elég pontos visszajelzést ad a szív állapotáról, figyeli az EKG (Elektrokardiográfia), az Aritmia (szívritmus) és a Kamrai heterogenitás (Szívizom állapot) paramétereit és egy 1 perces mérésből kiderülhet, hogy van-e valamilyen komolyabb baj a szívünkkel.

Van a felhasználó számára is könnyedén értelmezhető magyarázat, ha minden zöld, akkor semmi gond nincs, ha sárga valamelyik, akkor már minimális rendellenesség tapasztalható, ha pedig piros, akkor azzal sürgősen kardiológushoz kell fordulni. A WIWE által mért adatok részletesebben is megtekinthetők, ezeket érdemes megmutatni az orvosnak, hisz ő abból már tudni fogja, hogy mi lehet a gond, hisz ahogy említettük, ez egy orvosok által is elismert diagnosztikai segédeszköz.

Az MWC-n beszéltünk Csörghe Ádámmal, a Sanatmetal marketing menedzserével, ő ismertette a terméket és mi is kipróbáltuk. Részletek a videóban:

A WIWE Magyarországon is kapható természetesen, az ára pedig 87-90.000 Ft közé esik. Ez egy valóban hasznos termék, amit csak egyszer kell megvásárolni és az egész család használhatja. A hozzá tartozó WIWE applikáció a videóban angol felületű volt, de elérhető a magyar nyelv is.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.