A Qualcomm a Samsunggal közösen fejlesztette ki a 10 nm-es gyártási technológiával készült Snapdragon 835-öt, melyet az idei flagshipben, a Galaxy S8-ban láthatunk majd márciusban.

Geekbench toplista

A Snapdragon 835 egy 8 magos chipset magonként 1.9 GHz-re skálázva. A Geekbench listájának tetején a Galaxy S7 található Snapdragon 820-as (1.6 GHz) chipsettel a maga 1785 pontos eredményével (egy magos). A Snapdragon 835 ugyanitt 2004 pontot ért el, a multi-core pontszám pedig 6233.

Az általában alapnak vett benchmark teszten tehát jobban teljesít a Snapdragon 835, mint elődjei (még jó!), jobb grafikus teljesítményre is képes, VR tartalmakra is optimalizálva lett, viszont energiatakarékosabb.

A tesztek alapján nem lehet teljesen megítélni a teljesítményt, ez a gyakorlatban derül majd ki, nagy szerepe van a szoftver megfelelő optmializáltságának is! A Galaxy S8-ban biztos, hogy Snapdragon 835 lesz (Európában Exynos 8895), viszont a többi gyártó flagship készülékénél kérdéses a helyzet, a szemek az LG-re és a Nokiára fókuszálnak, hogy vajon milyen processzort raknak a készülékeikbe így, hogy a Snapdragon 835-ből igen nagy mennyiséget elvesz a Samsung.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.