Az LG dél-koreai főhadiszállásán nyitott egy “Software Upgrade Center” részleget, ahol – a névből adódóan – a szoftverfrissítésekkel foglalkoznak. Feladatuk nem csak a frissítések fejlesztése és kiadása lesz, hanem ők lesznek felelősek azért is, hogy a felhasználóknak konzisztens élményt nyújtsanak azáltal, hogy folyamatosan tesztelik a stabilitást és a kompatibilitást minden frissítés után.

A központ létrejöttével a frissítések gyorsabban fognak megérkezni a régiókba, ami szintén nem elhanyagolható. Az LG V30-ra – amit tavaly szeptemberben mutattak be Nougat rendszerrel – néhány szolgáltatónál március végén érkezett meg az Oreo frissítés, az LG G6-ról pedig alig van hír. Ezen szeretnének javítani a vállalatnál.

Az új részleg első nagy feladata, hogy kiadja az Android 8.0 Oreo frissítést az LG G6-ra, amit április végéig ígérnek az anyaországban, utána pedig érkezik a többi országba is. Jo Seong-jin, az LG Electronics vezérigazgatója mondta, hogy a stabil és konzisztens frissítések azt sugallják majd az LG felhasználóknak, hogy hosszú és megbízható életciklussal bírnak majd a készülékek, reméljük ez így is lesz!

Hirdetés
FORRÁSAndroidCentral
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.