Március 23-tól április 30-ig ingyenesen lesz használható a Tinder Útlevél funkciója. Az eredetileg csak prémium (Plus és Gold) előfizetők által használható opcióval bármelyik városba “letehetjük” magunkat a világban és ismerkedhetünk így virtuálisan az ott élőkkel. Vagy azokkal, akik szintén csak virtuális látogatáson vannak épp.

A Match Group CEO-ja, Shar Dubey közleményében azt írta, a Tinder közösségének a technológiának hála így lehetősége lesz olyanokkal is kontaktusba kerülni, akik teljesen más helyzetet élnek át ebben a váratlan izolációs helyzetben.

Az Útlevél segítségével a térképen választhatunk egy várost vagy manuálisan egy pontot, ahova  virtuálisan le szeretnénk magunkat tenni. Onnantól pedig mehet a jobbra-balra húzkodás. Bekapcsolásához a saját profilunk között a beállításokra, majd a lokációra kattintva tudjuk a lehetőséget előhívni.

A Tinder közleménye szerint a cég reméli, hogy segít az embereknek a karanténból kicsit kiszabadulni az Útlevéllel, még ha csak a virtuális térben is.

Nem a Tinder az egyetlen társkereső, ami új vagy egyébként fizetős funkciókat nyit meg a felhasználói előtt. A Match például egy új live-streaming opcióval bővült a napokban, amelynek segítségével élő videóban kommunikálhatnak egymással a felhasználók.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.