Hirdetés

Lefújta legnagyobb idei eseményét a Google. A május 12 és 14 közé tervezett Google I/O 2020 konferenciát online sem fogja megtartani a cég.

A Google március 3-án már jelezte, hogy a konferenciát fizikai mivoltában a koronavírus-járvány miatt nem fogják megtartani. Most azonban egy hivatalos közleményben, melyet az I/O honlapjára töltöttek fel, az online változatot is teljes egészében lefújták a Google dolgozókat érintő egészségügyi és biztonsági okokra hivatkozva.

A Google I/O a cég legnagyobb fejlesztői konferenciája, melyen az őszi Android frissítéssel érkező és a Google szolgáltatásokat érintő újdonságokat mutatják be. De ezek mellett az elmúlt években a Google rendszerint hardvert is hozott az I/O-ra, tavaly például a Pixel 3a mobilok is itt mutatkoztak be.

Hivatalos: megérkezett a Google Pixel 3a és 3a XL!

Így, hogy a konferencia elmarad, közleményében arra kéri a fejlesztőket a Google, hogy kövessék figyelemmel a blogokat és a fórumokat, ott fognak ugyanis elérhetővé tenni minden információt az új rendszerről, szolglátatásokról.

Nem a Google egyébként az első, aki elhalasztja éves rendezvényét. Az Apple az idei WWDC-t teljes egészében online fogja közvetíteni és tartani. De a Facebook és a Microsoft is törölt minden tavaszi fejlesztői konferenciát, ahogy elmarad a Cloud Next is.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.