A Mobil Világkiállítás (MWC) minden évben rengeteg embert vonz Barcelónába, és természetesen minél több embert zsúfolnak minél kisebb helyre, annál valószínűbb a vírusok terjedése is. Már vannak jelei, hogy a koronavírus az ellátási láncban is okoz fennakadásokat, az LG és a ZTE viszont hangsúlyozva a dolog komolyságát idén nem vesznek részt az MWC-n.

ZTE Nubia Z18 Mini

Az MWC két oszolopos tagja sajtóközleményben részletezte a döntés okát, kiállítóként sem vesznek részt, illetve keynote-ot sem fognak tartani, nem szeretnék veszélynek kitenni a több száz alkalmazottat és noha nincs regisztrált fertőzött Barcelónában, tavaly 109.000-en vettek részt több mint 198 országból a kiállításon, ami megnöveli az esélyét a vírusos megbetegedések terjedésének.

LG V50 ThinQ

Hogy az LG és a ZTE bejelentésének lesz-e közvetkezménye és más cégek is követik-e a példájukat, azt még nem tudni, de a rendezvény szervezője, a GSMA is állást foglalt a koronavírus kapcsán: megtették a szükséges óvintézkedéseket, gyakrabban tisztítják a mosdókat, a kilincseket, a publikus érintőkijelzőket, megnövelik az orvosi jelenlétet, tesznek ki fertőtlenítőket és többek között tanácsolják, hogy mindenki kerülje a kézfogást.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.