Hirdetés

Az Apple ma frissítette vintage és elavult terméklistáját, és több 2013-as és 2014-es iMac modellt is elavultnak minősített. Ezek a Mac-ek korábban a vintage listán szerepeltek, de mára elavultnak minősülnek, és már nem javíthatók.

Az elavult gépek közé tartozik több 2013-as és 2014-es iMac: a 2013 végi 21,5 és 27 hüvelykes iMac, a 2014 közepén készült 21,5 hüvelykes iMac és a 2014 végén megjelent 27 hüvelykes Retina 5K iMac. A 2014 végén megjelent 27 hüvelykes iMac volt az első iMac 5K Retina kijelzővel. Akkoriban Phil Schiller az Apple-től azt mondta, hogy ez volt a „legőrültebb Mac, amit valaha készítettünk”.

Az Apple a termékeket az utolsó értékesítés után hét évvel elavultnak minősíti. Az elavult termékeknél minden hardverszolgáltatás megszűnik, az elavult készülékekhez a szolgáltatók nem tudnak alkatrészt rendelni. A 2013-as és 2014-es iMaceket a továbbiakban nem lehet majd az Apple komponenseivel javítani.

Az Apple ma az Apple Watch Series 2-t is vintageként jelölte meg. A vintage termékek listája olyan eszközöket tartalmaz, amelyek értékesítését az Apple több mint öt éve, és kevesebb mint hét éve abbahagyta. Az Apple legfeljebb 7 évig, vagy a törvényi előírásoknak megfelelően szervizt és alkatrészeket biztosít a régi eszközökhöz, de a javítás az alkatrészek rendelkezésre állásától függ.

Mind az eredeti Apple Watch, mind az ‌Apple Watch Series 2‌ vintagenek számít, a Series 2 pedig 2016-ban jelent meg.

A kiemelt kép illusztráció.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.