Egy ideje már elérhető Mac-re is a Microsoft irodai csomagja. Sokan az MS Office csomagját használják az Apple irodai alkalmazásai helyett. Ennek az oka az, hogy például a Pages magyarosítva található meg a Mac-en, de a helyesírás-javítás szempontjából nem nyújt nekünk segítséget. Jómagam is az MS Office szolgáltatásait használom, mert az egyetemi beadandók szempontjából kompatibilisabb, a legtöbb tanár Word-öt használ, valamint Keynote helyett PowerPoint-ot.

Személyes véleményem az, hogy mindenképp pozitív, hogy végre Mac-en is elérhető a magyar nyelvű Office csomag, megkönnyítheti a mindennapjainkat a Word-ben például helyesírás-javítás szempontjából. Tanároknak, diákoknak és egyetemi hallgatóknak ingyenesen elérhető a csomag az o365.educatio.hu weboldalon keresztül. A frissítést pedig a Help fülnél a Check for updates menüre nyomva tudjuk elindítani.

Hirdetés
FORRÁSiMagazin
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: