Megérkezett az Apple iMac sorozat családfője, az iMac Pro, méghozzá borzalmasan durva teljesítménnyel és ennek megfelelően nagyon magas árazással. A készülék 27 hüvelykes, 5K felbontású kijelzőt kapott, ám emellett akár két másik 5K-s panel is meghajtható a benne lakozó teljesítménnyel. A monitor-számítógép decembertől lesz kapható, méghozzá dupla ventilátoros hűtéssel.

A specifikációkat böngészve kijelenthetjük, hogy minden eddiginél jóval erősebb Apple géppel van dolgunk: a legcombosabb modell akár 18 magos Intel Xeon processzort is kaphat (lesz 8 és 10 magos változat is), emellé járhat akár 128 GB-nyi ECC RAM (!), valamint 4 TB-os, 3 GB/s-os SSD. A grafikus feladatokat a Radeon Vega GPU vállalja magára, akár 16 GB-nyi VRAM-mal, valamint 11/22 TFLOPS-szal.

Adott az 1080p-s FaceTime kamera, a 10 GB/s-os Ethernet csatlakozó, a 4 darab Thunderbolt és az egy darab UHS-II port. A „leggyengébb”, 8 magos Xeon CPU-val, 1 TB-os SSD-vel, valamint Vega GPU-val szerelt modell 5000 dollárba kerül, forintosítva ez 1,36 milliót jelent.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt