Sydney-ben vette kezdetét a Björk Digital turné június 4-én, amelyben a HTC Vive™ is részt vesz.
Björk egy virtuális valóság alapú projektet jelentett be VR Album Exhibition néven. A turné számos nagyvárost érint. Lényege, hogy a rajongók a virtuális valóság alapú installáció segítségével élhetik át a zenei élményt.
Az esemény nyitórendezvényén Björk lesz a DJ, a jegyeket vásárlók pedig exkluzív elérést kapnak a VR Album Exhibition-höz és a DJ fellépéséhez.
A kiállításon többek között a vendégek a Vive headset segítségével élhetik át a Vulnicura album virtuális valóságba foglalt élményét.

Björk DigitalA Notget című szám számos technológiát használva olyan zenei élményt nyújt, amely összeköti és belehelyezi a felhasználót Björk műsorába. Ezek a technológiák például a 3D szkennerek, mozgásrögzítés, videogrammetry és a holostudio.
A Vive room-scale technológiának köszönhetően a program érzékeli a felhasználót és kapcsolatba kerül vele.

A Björk Digital magát Björk-öt, valamint Jesse Kanda Warren Du Preez, Andrew Huang és Nick Thornton Jones rendezők közti együttműködést mutatja be.

 

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: