Sonynak van egy 3D szkenner szabadalma, ami képes lehet a valós tárgyakat a virtuális valóságba tenni. Az ügy kezdete visszanyúlik 2021 júniusáig, ám akkor a szabadalmi iroda arra kérte a Sonyt, hogy részletesebb leírással nyújtsák be újra a dokumentumokat. Ezt a vállalat meg is tette, ami azért sugall némi komolyságot a téma kapcsán.

Sony

A szabadalmat még nem kapták meg, de a benyújtott dokumentumok alapján látszik, hogy egy 3D szkennerről van szó, ami a virtuális világba teszi a beolvasott tárgyainkat vagy épp fordítva is alkalmazható lesz az eljárás, ergo egy üres szobát rendezhetünk be a szkennelt tárgyakkal. Továbbá a felhasználó képes lesz sokkal nagyobb dolgokat is befotózni. Az egyetlen kitétele a dolognak, hogy 360 fokban lehessen szkennelni a tárgyat.

Ez így egyelőre nem tűnik túl új dolognak, de biztosan tartogatnak valamit a háttérben, amiért le akarják védeni a projektet és az mindenképpen biztató, hogy másodjára is bekerültek a dokumentumok a hivatalhoz. Hogy mikor, milyen termékben láthatjuk ezt viszont, azt nem tudni, de ez általában a szabadalmaknál így szokott lenni.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena