A HMD Global, a Nokia telefonok otthona és a ZEISS együttműködést írt alá. Céljuk az új képalkotási szabványok kialakítása az okostelefon-iparban. A két gyártó már korábban is dolgozott együtt, nekik köszönhetjünk például a világ első több megapixeles kamerával rendelkező mobiltelefonját.

Arto Nummela, a HMD Global vezérigazgatója elmondta:

,,A ZEISS-szel való együttműködés fontos része azon elkötelezettségünknek, hogy mindig a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk ügyfeleinknek. A rajongók többet várnak egy jó okostelefon-kameránál, ők teljes képalkotó élményt szeretnének, amely nem csupán megteremt egy szabványt, hanem újra is definiálja azt.  Ügyfeleink ezt várják tőlünk, éppen ezért a ZEISS-szel  eleget is teszünk ezeknek a kívánalmaknak a mindenki számára elérhető közös képalkotó megoldások kifejlesztésével.”

Dr. Matthias Metz, a ZEISS Csoport igazgatótanácsának tagja úgy fogalmazott:

,,A HMD Global és a ZEISS együttműködése során újra nagy hangsúlyt fektet majd a felhasználók innováción és kiválóságon alapuló holisztikus képalkotási tapasztalataira. Ez a partnerség szilárd alapokon nyugszik, így együtt várjuk az izgalmas utazást a  kifinomult okostelefonos képalkotás jövője felé.”

Az együttműködés azt mutatja, hogy a HMD Global a legjobb és legismertebb partnereivel együttműködve szeretné tovább tökéletesíteni a telefonok tervezési és gyártási folyamatainak minden részét.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS