Hirdetés

Hosszú várakozás után végre hivatalosan is bemutatták a Xiaomi 12S sorozat készülékeit, amiből mindenki természetesen az Ultra modellre volt a legjobban kíváncsi. Xiaomi premierhez méltóan nem egy, hanem azonnal három okostelefonról rántották le a leplet az online bemutatón. A Xiaomi 12S, 12S Pro és 12S Ultra modelleket mind a „co-engineered with Leica”, azaz a „Leicával közösen tervezett” szlogennel látták el, ez a család jelzi a két társaság stratégiai együttműködésének első mérföldkövét.

A brutális méretű kamerasziget köré építettek egy okostelefont is a biztonság kedvéért.

A csúcsmodell Xiaomi 12S Ultra elsődleges kamerájában 8P aszférikus lencse található, amelynek segítségével az olyan gyakori fényképezési problémák küszöbölhetők ki, mint a becsillanás, a szellemkép és a kromatikus aberráció. A készüléket a Sony IMX989 1 hüvelykes érzékelőjével látták el, amely egyebek között Quad-Bayer szűrést tesz lehetővé, ezáltal csökkenti a zajt és elősegíti a jobb képalkotást gyenge fényviszonyok mellett is. A Xiaomi 12S Ultra az első Androidos készülék, amely támogatja a Dolby Vision HDR videó felvételt és lejátszást. 48 megapixeles főkamera, 50 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 48 megapixeles periszkópos telefotó kamera gondoskodik a legjobb felvételek elkészítéséről.

A környezetbarát bőr borítás fekete és zöld színben lesz elérhető.

A Xiaomi 12S Ultra a páratlan optikai megoldások mellett két szabadalmaztatott Xiaomi Surge chippel, Xiaomi Surge P1 gyorstöltő chipsettel és Surge G1 akkumulátorkezelő lapkakészlettel rendelkezik, amelyek szintén javítják a felhasználói élményt. A teljesítményről a Snapdragon 8+ Gen 1 processzor gondoskodik, 8 vagy 12 GB LPDDR5 memória kíséretében. Háttértárból 256 GB és 512 GB között lehet majd választani. A kijelző tekintetében is a legjobbak között szerepel a készülék, 6,73” képátlójú és 2K felbontású LTPO AMOLED kijelzőt kapunk, ami 1 Hz és 120 Hz között dinamikusan frissül.

Xiaomi 12S és 12S Pro

A Xiaomi 12S-t és a Xiaomi 12S Prót egyaránt a Sony IMX707 kameraérzékelővel látták el, amely nagy, 1/1,28 hüvelykes szenzorméretet és nagy, 2,44 μm-es pixeleket jelent, pixel-binning mellett. A Xiaomi AI Image Solution és a Xiaomi ProFocus támogatásával ezek az érzékelők gyors indítást, rögzítést és folyamatos felvételt tesznek lehetővé.

Ezek az eszközök támogatják a 30 képkocka/mp-es, ultragyors sorozatfelvételi módot és a kiemelkedő fényképezési képességeket gyenge fényviszonyok között is. A Xiaomi 12S Pro az Ultrával megegyező méretű kijezőt kap, a Xiaomi 12S viszont egy kompaktabb 6,28 hüvelyk képátlójú kijelzővel rendelkezik.

Ti is várjátok már a globális bemutatót?

Hirdetés
Boda Gábor
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.