Hirdetés

A két cég idén februárban jelentette be, hogy hosszabb távon kíván együttműködni egymással. Áprilisban meg is érkezett a dual kamerás Huawei P9 és P9 Plus.
A Huawei és a Leica Camera AG szeptember 23-án bejelentette, hogy folytatják együttműködésüket, mégpedig úgy, hogy egy közös kutatás-fejlesztési központot hoznak létre.

huawei-107Ebben a laborban főként az optikai rendszerek és szoftveralapú technológiák terülén végeznek további fejlesztéseket, ennek célja, hogy a fotográfiai és mobileszköz alkalmazások jobb minőséget nyújtsanak. Továbbá fókuszban van a számítógépes képalkotás, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság területén is végeznek fejlesztéseket.
A kutatás-fejlesztési központ a Leica székhelyén, Németországban épül majd.
Dr. Andreas Kaufmann, a Leica Camera AG többségi tulajdonosa és a vállalat tanácsadó bizottságának elnöke, valamint a Huawei alapítója, Ren Zhengfei álmodták meg az új központot.

„A Max Berek Innovációs Labor megalapításával a Huawei és a Leica Camera AG kibővíti sikeres stratégiai együttműködésének kereteit, ez az új központ megalapozza a két vállalat úttörő képalkotási technológiák kifejlesztését célzó kooperációját” – mondta el Dr. Andreas Kaufmann.

A központ Max Berekről, az első Leica lencsék megalkotójáról és a mikroszkópia úttörőjéről lett elnevezve.

„A jövőben az adatforgalom 90 százalékát képek és videók fogják alkotni” – mondta el Ren Zhengfei. „A Max Berek Innovációs Labor létrehozása még szorosabb együttműködést tesz lehetővé a Leicával a kép- és videóminőség folyamatos fejlesztése területén, hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is a legkorszerűbb újításokat mutathassuk be az okostelefonos kamera piacon, és még nagyobb értéket biztosítsunk felhasználóinknak”.

„A Huawei és a Leica is több éves kutatási tapasztalattal rendelkezik, innovatív erejük és prémium színvonaluk mellett mindkét cég rendíthetetlen elkötelezettséget tanúsít a kiváló minőség iránt. A Max Berek Innovációs Labor létrehozása történelmi lehetőséget biztosít a két cég erőforrásainak, szakértelmének és kutatás-fejlesztési tudásának egyesítésére” – nyilatkozta Markus Limberger, a Leica Camera AG operatív igazgatója és a Max Berek Innovációs Labor igazgatója.

 

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: