Idén jó pár Moto okostelefon fog még megjelenni és köztük lesz a Moto X4 is, melyet a vállalat az év utolsó negyedévére tervez, a karácsonyi vásár tájára. Evan Blass tudomására jutott néhány információ a készüléket illetően, róla pedig elmondható, hogy megbízható és hiteles forrás.

A Moto X4-et korábban “Moto X 2017” néven emlegették. 5,2 hüvelykes FHD kijelzőt és alumínium házat fog kapni, a rendszer pedig Android 7.1 Nougat lesz. @evleaks ezeket az információkat egy olyan személytől tudta meg, aki tisztában van a vállalat terveivel.

Ez a készülék továbbra is tartja a jó ár/érték arányát, a rendszerchip Snapdragon 630 lesz, mellé pedig 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely jár, utóbbi bővíthető lesz microSD-vel is. Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású lesz, ami alapvetően nem rossz. A Moto X4-ről még azt lehet tudni, hogy IP68-nak megfelelően por- és vízálló lesz, az előlapra egy 16 MP-es kamera kerül, míg a hátlapon egy 12 + 8 MP-es kétkamerás rendszer lesz.

Ez a készülék lehet az első nem-Google okostelefon, ami támogatni fogja a Google Fi MVNO-t (mobile virtual network operator), amivel egyszerűen, költséghatékonyan lehet használni a partner szolgáltatók hálózatát (egyelőre csak Amerika).

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSVentureBeat
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.