Hirdetés

Csuklón hordható koncepciómobilt hozott az MWC-re a Motorola, az Adaptive Display koncepció már a Lenovo Tech World eseményén bemutatkozott tavaly októberben, most viszont közelebbről is megtekinthették az érdeklődők.

A csuklón való rögzítéshez egy mágneses pántot kell hordanunk, ez tartja a helyén a készüléket. Kihajtva a telefon úgy néz ki, mint egy hagyományos, 6,9 hüvelykes kijelzővel rendelkező mobil.

Csuklón hordható koncepciómobilt hozott az MWC-re a Motorola - a telefon, kinyitva

A GSMArena kipróbálta az eszközt, szerintük meglepően erős, a hajtogatása pedig furcsán kellemes. Van egy pont, ahol megáll, és nem úgy tűnik, hogy túl tudna hajlani, de nem erőltették.

Csuklón hordható koncepciómobilt hozott az MWC-re a Motorola - a telefont tartó mágneses pánt

A mágneses pánt könnyen megfogja a készüléket, azonban úgy érződik, hogy egy kisebb-nagyobb ütődés hatására leeshet az eszköz.

A készülék felismeri, hogyha a kezünkön hordjuk, ebben a módban a képernyő egyik felére egy óra widgetet helyez.

Csuklón hordható koncepciómobilt hozott az MWC-re a Motorola - a telefon, a kijelzőn az óra widget látható

A felületen navigálhatunk, viszont csak widgeketet kapunk, appokat nem, és ezek sincsenek félképernyőre optimalizálva.

Mivel csupán egy koncepcióról van szó, nem valószínű, hogy ebben a formában a közeljövőben megvásárolhatóvá válik az eszköz – mindenesetre megmutatták általa, hogy erre is képesek, pár éve az ilyen ötletek csak elméletben léteztek, manapság pedig egyre inkább valósággá válnak.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.