A Black Friday akciókat mindenki árgus szemmel figyeli, ez a trend Amerikából indult és a karácsonyi bevásárlási időszak kezdetét jelenti. Jellemzően november utolsó péntekjén indul a móka, persze vannak olyan cégek, akik ezt a jeles napot előrébb hozzák.

Az eMAG tartja magát a tradíciókhoz, november 24-én tartják a nagy akciókat.

Diagram arról, hogy mi működik jól, mi nem a cégeknél (a Mall.hu-nál már semmi nem működik jól)

Ennek apropóján egy sajtótájékoztatón vettünk részt, amelyet egy raktárbejárás követett. Utunkat végigkövette Catalin Dit, a magyarországi country manager, aki elég értékes információkat osztott meg velünk. Itthon 330-an dolgoznak a vállalatnál, fejlesztőkből pedig összesen 700-at számlálnak. Jelenleg 1400 cég hirdet az eMAG-on, ám jövőre ez a szám akár 4000-re is ugorhat, ezzel együtt pedig a most még 1 milliós termékszám is jelentősen növekedhet.

Vannak autógumik is bőséggel

Az eMAG-nál büszkék arra, hogy nagyon jó a látogatás/konverzió arány, tehát minden harmadik látogató, aki a weboldalra téved, javarészt vásárol is valamit. A 30 napos pénzvisszafizetési garancia szintén kecsegtető, állítólag ezzel nagyon kevesen élnek vissza (direkt rákérdeztem). Új szolgáltatás, hogy 300 ezer forint értéknél drágább termékek esetén 4 év jótállást vállal az eMAG, nyilván van a gyári garancia, a többiről pedig ők gondoskodnak.

20 ezer új termék lesz a Black Fridayre

A tavalyi Black Fridayen nagyjából 1,2 millió egyedi látogatót számlált a weboldal, most ennek majd’ háromszorosára számítanak. A 21 ezer négyzetméteres területen fekvő üllői raktárban körülbelül 600 ezer termék lesz útra készen ezen a napon, 20 ezer cikkszámot kell még megemlíteni. Nyilván az óriási terhelések miatt ehhez hardverekre is szükség van, a cégnél 2,5 millió eurót invesztáltak az IT háttér fejlesztésébe.

Nincs megállás

A Black Friday napjára 20 ezer új termékkel készül az eMAG, a gyors kiszállítás miatt több futárszolgálattal is szerződést kötöttek (MPL, Sprinter, DPD, HDT, Trans o Flex). Általában a megrendelések 65%-a megérkezik másnapra (ha délután 15-ig adják le a rendelést az emberek), a kínálatban többek között 36 ezer TV, 29 ezer mobiltelefon, 9 ezer laptop és 27 ezer háztartási eszköz található.

Két kicsi Lego..vagy több

Aki kíváncsi a Black Friday kedvezményekre, érdemes letöltenie az eMAG applikációját. A cég sorsolást is fog tartani a vásárlók között, 25 szerencsés ugyanazt a raktárbejárást sétálhatja végig, amit mi, újságírók is végiggyalogoltunk.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt