Hirdetés

A 2021-es Black Friday alatt mindenféle termékre, a világ több mint ezer üzletében és márkáján leárazásokra számíthatunk: divat, egészségügyi termékek, elektronika, háztartási gépek, írószerek és még sok minden más. Bizonyos termékkategóriák rendkívül népszerűek a fekete péntek idején: különösen a televíziók, az okostelefonok vagy a PS4. A népszerű online boltokban akár 20–70%-os kedvezményben részesülhetünk, az üzlettől függően, így nagyon jól spórolhatunk a közelgő karácsonyi ünnepekre.

A Black Friday rövid története

Ez a vásárlási esemény az Egyesült Államokban indult útjára az 1930-as években, az első „fekete péntek” 1932 -ben volt. Az elnevezést azonban csak az 1960-as években vezették be. Mivel november vége a karácsonyi szezon kezdete, a hatalmas eladások felajánlása remek módja lett a régi készletek törlésének és az ünnepi vásárlási szezonra való felkészülésnek. Abban az időben a könyvelés nagy részét kézzel végezték, a kiskereskedők tollat ​​és tintát használtak. A vásárlás során elért óriási eladások és bevételek miatt a veszteségek jelzésére használt piros tintát felváltotta a fekete tinta, ami a pozitív mérleg jele.

 Az évek során ez a hagyomány hatalmas értékesítési eseménnyé nőtte ki magát, minden évben – így a Black Friday 2021 is – nagyobb és jelentős leértékeléseket kínálnak. 

Olcsóbban szerezhetünk be iPhone-t?

Mivel az iPhone 13-as széria alig jelent meg, így nem biztos, hogy ezek a modellek kedvezménnyel lesznek kaphatók a hazai online webáruházakban. Bármely hozzáértő Apple-ügyfél tudja, hogy amikor a vállalat új terméket bocsát ki, csökkentik a korábbi generációs modellek árait. Ha például a tavalyi árengedményeket vesszük alapul, akkor sem elképzelhetetlen az 50%-os árengedmény a régebbi mobiltelefonoknál, ami egy prémium márkánál igen jó üzlet. 

A versenytárs Samsung szintén jelentős árengedményeket kínálhat előrejelzések szerint az S21-es modellre, viszont a gyártó korábban már jelezte, hogy a Note21-es eszközt nem fogja sehol olcsóbban kínálni, sőt 2022-re egy újabb típussal jelenne meg a piacon. Nagy a bizonytalanság a Samsung Galaxy Z Flip telefonnál, ez a készülék jelenleg majd 500 ezer forint, ha lesz is kedvezmény, akkor sem éri el az 50%-ot. A gyártónak nem érdeke ilyenkor olcsóbban adni a csúcskategóriás mobilt.

Az iparági előrejelzések azt mutatják, hogy a kevésbé népszerűbb márkák, mint pl.: Xiaomi, iHunt, Alcatel okoskészülékek árai jóval kedvezőbbek lehetnek a jeles napon, ugyanakkor konkrét százalékot még a gyártók sem tudnak. 

Ha biztosra szeretnénk menni, abban az esetben minél előbb iratkozzunk fel a közkedvelt webshopok hírleveire, hogy rögtön az elsők közt értesüljünk az egyedülálló lehetőségekről.

Kiberhétfő vs. Black Friday 2021

A Cyber ​​Monday a Black Friday 2021 testvérakciója, amelyet közvetlenül a Black Friday után hétfőn tartanak. 2021-ben december 2-án, hétfőn lesz. A Cyber ​​Monday-t eredetileg a Black Friday online alternatívájaként hozták létre, elsősorban az elektronikai termékekre. A valóságban azonban sok kiskereskedő online kedvezményeket kínál a mindkét nap.

Várjam meg a Black Friday-t a vásárlással?

Ami az online vásárlást illeti, nem kell várni erre a fontos napra. Nagyszerű ajánlatok és akciók érhetők el egész évben a népszerű hazai webes boltokban. Az okostelefonok kapcsán célszerű körültekintőnek lennünk. Természetesen nem zárhatjuk ki, hogy 2021-ben a Black Friday napján egy jól ismert márka sokkal olcsóbb lesz, mint az év többi időszakában. Mi akkor a teendő? Ha van időnk ezen a napon és korábban már számos hírlevélre regisztráltunk, akkor böngészhetünk kedvünkre. Az is elképzelhető, hogy ezen a különleges napon 60-70%-kal olcsóbban szerezhetjük be kedvenc mobiltelefonunkat! A nagy rohanásban ajánlatos figyelni a garanciára, illetve, hogy milyen átvételi módok közül lehet választani. Néhány kereskedő ingyenes szállítással szokta csábítani a vásárlókat.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt